NSJLE 2018 - Schedule

Day 1: Nov 2, 2018 (Fri)

9:00am - 9:30am (30min)	Opening	твс	твс						
9:30am - 10:30am (60min)	Keynote	Kumi Taguchi	твс						
10:30am - 10:50am (20min)	Morning Tea		· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·						
10:50am - 11:35am (45min)	Session 1	Anne de Kretser	Advantages of Advocacy - useful video testimonials	Cynthia Dodd	Recognising, eliciting and valuing students' intercultural capacity: the case in Queensland's language education programs	Masae Uekusa Shinji Okumura	A Telecollaboration Project among Australian and Japanese Primary Students	Kathleen Duquemin	Using 手話 in the Japanese classroom
11:35am - 11:40am (5min)	Move Rooms								
11:40am - 12:25pm (45min)	Session 2	Ryo Tsukui	Manga Style Japanese Resource	Ayako Wada	Developing Hands-on Materials for Japanese Language learners abroad	Amanda Pentti Nathan Harvey	Assessing the Australian Curriculum	Amy King	Innovative Engagement Methods
12:25pm - 12:30pm (5min)	Move Rooms								
12:30pm - 1:15pm (45min)	Session 3	Yuji Okawa Takuya Kojima	Parental Language Course at a High School: Potential and Challenges	Nagisa Fukui Chihiro K. Thomson	The learning experiences of the Japanese students at UNSW	Kyleigh Howell	How does an inquiry pedagogy assist second language learners?	Kaoru Kadowaki	Collaborative language teaching in Japanese language education at primary and secondary schools in Australia
1:15pm - 2:10pm (55min)	Lunch				<u></u>				
2:10pm - 2:55pm (45min)	Session 4	John Webster Taku Hashimoto	Japanese Bilingual Education at Wellers Hill State School - An Amazing Journey	LuLu Vitali	The dilemma of keigo in Japanese language education (Conquering keigo - The use, importance and place in the Australian Curriculum)	Nicholas Creed Mandy O'Mara Teresa Marnik Steven Miyazawa	Our First Year - Setting up a new Japanese Department	Akiko Hiratsuka Hirofumi Yada Shoko Ono	Cooperation between libraries and Japanese language classrooms: investigating the participation of libraries in Japanese language classroom settings through information literacy support
2:55pm - 3:00pm (5min)	Move Rooms								
3:00pm - 3:45pm (45min)	Session 5			Yukari Narahara	A Study of the Evaluation of the Japanese fonts created to covey emotional aspects for the native and non-native Japanese speakers	Chris Graham	Encouraging Global Education in the Japanese Language classroom	Liz Johnson Jill Ridgway Shu Ohki Sarah Fang-Ning Lin	Exploring Art through Japanese Language and Art
3:45pm - 4:05pm (20min)	Afternoon Tea	L	·					L	
4:05pm - 4:50pm (45min)	Session 6	Junko Nichols	Poetry in the language classroom – Where for art thou?			Andrew Mitchell	Journey for Engagment: Project Based Language Learning and CLIL	Elise Foxworth	Classroom Dynamics and Group Cohesion

This is a draft only. This may change with time.

Day 2: Nov 3, 2018 (Sat)

8:15am - 8:45am (30min) Registration

8:45am - 9:00am (15min)	Welcome	твс	твс						
9:00am - 10:00am (60min)	Keynote	Yo Azama	Get the whole picture?: Building Global Competency through Language learning						
10:00am - 10:05am (5min)	Move Rooms		1	·					
10:05am - 10:50am (45min)	Session 1	Yo Azama	Path to proficiency through content based language instructions	Michelle Gray	Global Peace Studies through Languages Study: A High School Japanese Case Study	Katherine Brownlee	Motivation, Engagement and Retention: harnessing the power of student feedback to drive effective, authentic and relevant programming	Masako Nagayama	Mega subject ! How it works
10:50am - 11:10am (20min)	Morning Tea								
11:10am - 11:55am (45min)	Session 2	Nathan Lane Yoshie Burrows Yoko Nishimura-Parke Junko Nichols Naoko Abe	Developing the 'viewing' macroskill in junior and senior Japanese classes	Kasumi Koo Etsuko Hiraga	Teaching Science through CLIL methodology	Yuki Kotani	Successful model for Japanese course at school in a rural area	Kazuhiro Ishii Frank Noda	Innovative bilingual email exchange opens doors overseas
11:55am - 12:00pm (5min)	Move Rooms								
12:00pm - 12:45pm (45min)	Session 3			Amanda Autry	Current feedback and assessment practices in a Japanese English Bilingual program at a primary school in Australia	Nobuaki Akagi Kayo Nakazawa	Towards Integrating Machine Translation into Foreign Language Teaching and Learning	Tina Dawson	Year 6 Language and cultural transition day
12:45pm - 1:40pm (55min)	Lunch				·		·		
1:40pm - 2:25pm (45min)	Session 4	Jarrod Hoare	ADVOCACY, ART, ADVENTURE!	Jessica Bretherton	Oh what a feeling! Using Toyota as a case study to teach Year 9 CLIL Economics and Business	Rowena Ward	The Use of Japanese Language by University Graduates	The Japan Foundation	твс
2:25pm - 2:45pm (20min)	Afternoon Tea		·						
2:45pm - 3:30pm (45min)	Session 5	Liberty Campbell	Growth mindset and the Japanese classroom	Fiona Scarth	Creating conceptually based units for the Australian curriculum: Japanese	Yuko Fujimitsu Kaori Tsuda Masako Muranaka	Teamwork Dynamics of a Cross- Disciplinary Learning Project - A Case Study of an Interschool Japanese Presentation Day in France	Nobuko Wang	Proposal of teaching method of using "Voice Samples" in Japanese Classes
3:30pm - 3:35pm (20min)	Move Rooms			·	·		·		,
3:35pm - 4:10pm (35min)	Closing	твс	твс						

This is a draft only. This may change with time.